Опал

Опалът се счита за  камък на вдъхновението.

Опалите са известни с това, че помагат за укрепване на волята за живот. Свързани със сърцето, за тях се твърди, че стимулират жлезите и регулират обмяната на веществата. Опалът дарява с лечебна енергия и възстановява хармонията.

Опалът подобрява въображението и творчеството. Той помага за освобождаване от задръжки и подобрява паметта.

Опалът е мощен духовен камък .

Огненият Опал спомага за откриването на вътрешния огън и осигурява защита от беди. Символ на надеждата и енергиен усилвател. Той подкрепя при емоционални сътресения и е чудесен камък за освобождаване от миналото. Лекува червата и бъбреците и балансира надбъбречните жлези. Стимулира половите органи, затопля и презарежда с енергия.

Синият Опал подкрепя по пътя към духовната цел. Полезен е, когато миналият ни житейски опит засяга настоящия живот, тогава той може да ни излекува на етерен план.

Синьо-Зеленият Опал (Хризопал)  детоксикира и регенерира черния дроб. Облекчава чувството на стягане в сърцето и гърдите. Той спомага за виждане на света с нови очи. Облекчава емоционалните товари.

Зеленият Опал укрепва имунната система и помага за облекчаване на настинки и грип.Полезен е при очистване и подмладяване, подпомага емоционалното възстановяване и дава подкрепа във взаимоотношенията. Помага за яснота в духовното израстване.

Розовият Опал провокира чувство на егоцентризъм, но на духовно ниво този опал активизира ясновидството. Може да бъде особено полезен при лечение на болки в главата, причинени от блокирана или неотворена чакра на Третото око. Насърчава регенерирането на тъканта и лекува заболявания на кръвта, напрежение в мускулите, както и гръбначни заболявания и симптомите на менопаузата.

Бялият Опал увеличава общата продуктивност чрез активиране на необходимите за това жлези. Облекчава  хранителните разстройства.

Черен / Кафяв / Сив: Осугурява защита от радиация - рентгенови снимки, лазерно лечение, също намалява  токсичността при химически субстанции. Черният опал има способност да абсорбира болка (заболяване), заменяйки я с лечебна светлина. Той може да облекчи хронични проблеми с костите и всяка болест дълбоко в тъканите на тялото. Помага за освобождаване на сексуалното напрежение, което се дължи на емоционална причина.

За всички опали се счита, че носят късмет.

Опалите са изключително чувствителни към енергиите и вибрациите на ползвателя си - засилват ги. Затова, да не се използва опал, когато човек се чувства зле, песимистично или отрицателно настроен, защото това само ще засили състоянието.

Чакри:

Син  опал- Гърлена

Розов опал -  Коренна, Сакрална и Сърдечна

Черен / Кафяв / Сив опал -  Сакрална 

Зодии -  Рак, Везни, Риби и Скорпион.

Планета - Меркурий

Елементи - Земя, Вода, Огън, Въздух

Месец  - Октомври

 

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published