Нефрит

Нефритът се смята за  Лечителят, носещ  позитивност и способност да освобождава тялото от токсини,блокажи и вредни влияния. Той подпомага функциите на  нервната система, също така насърчава любовта и привлича изобилието на Вселената . Осигурява  защита, символ на  всички божествени  добродетели:любов, мъдрост,смирение, справедливост, състрадание, съпричастност и смелост според Международната асоциация за цветни скъпоценни камъни.

Успокояващият зелен цвят на нефрита го прави прекрасен лечебен камък. Носи нежната и в същото време мощна лечебна енергия на Архангел Рафаил.Той помага на организма да се пребори  с болестта.

Нефритът е подходящ за овладяване на проблемите с репродуктивната система при жените, като засилва плодовитостта. Нефритът е полезен за бъбречни, сърдечни и стомашни оплаквания. Има свойството да редуцира напрежението в кръста и гърба..

Този скъпоценен камък се среща обикновено в много различни нюанси на зеленото, но също така и в нюанси на бяло, сиво, черно, синьо, кафяво, розово, червено, жълто и оранжево и по-финни  виолетови отенъци.

Зеленият нефрит осигурява спокойствие и мир. Той също така противодейства на отчаянието, разсейва недобронамерените  духове, давайки  подтик  към стремеж за развитие и просперитет.

Черният нефрит е подходящ за хора, които са подвластни на депресията и често имат паник-атаки. Той има свойството да засилва позитивното в живота, давайки сила и желание на човек да се движи към разумното в живота.

Синият нефрит деактивира кармични влияния и  емоционални блокажи  свързани с тях. Същевременно подпомага релаксацията и медитацията.

Кафявият и сивият нефрит канализират енергията и успокояват. Помагат при организиране на събития, създаване на нов дом, при различни преустройства и промени.

Лилавият нефрит е известен със способността си да засилва креативността, да внася свежи мисли и идеи.

Розовият и оранжевият нефрит помагат на хората да преборят скептицизма и песимизма, а червеният е особено ефективен за освобождаване от гнева и  стреса.

Нефритът  привлича  любов, пари и дълголетие

Зодии - Везни, Дева, Риби, Рак

Чакри - Слънчев сплит и Сърдечна Чакра

Планети - Венера, Плутон

Елементи - Земя, Вода,

Месец - Януари

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published