Ларимар

Ларимар е подходящ за всеки, който желае да балансира емоциите си. Този камък активира и отключва гърлената  чакра и ни помага в изразяването и комуникацията с хората около нас.  Този минерал ще ни помогне да поддържаме  ума си в спокойно състояние. Ларимар отключва  вътрешната сила, която притежаваме и способността да изразим и освободим  проблемите, които задържаме толкова близо до сърцата си.

Ларимар е много добър камък за всеки, който е преживял травма в живота си и не може да продължи напред, поради  нейното влияние.

Ларимар може да бъде нашият „джобен терапевт“, който ще ни помогнме  за трансформация, релаксация и личностно развитие. Препоръчва се Ларимар да се носи около врата -възможно най-близо до гърлената чакра за да ни донесе успокоение и да ни помогне да активираме гърлената чакра, както и   да премахнем  всякаква тревожност, която се е настанила в гърдите ни.

Ларимарът е известен като „Камъкът на Атлантида“ - силно духовен камък с изключителни лечебни свойства. Енергията му омекотява, просветлява и лекува физически, емоционално, ментално и духовно.Този нежен, мек, небесно-син „лечител“ ни носи спокойствието на морето и въздуха, за да умиротвори сърцето и ума ни. Утешава ни и ни ободрява от болката, страха, депресията, житейската мъка.

Ларимарът носи мир и яснота, както и изцеление, излъчва енергията на Любовта и се препоръчва за тези, които са стресирани. Лекува емоционалното ни тяло, премахва и негативни кармични модели и енергии.Ларимарът хармонизира  тялото  и душата ни, усилва вътрешния ни глас, така че да го чуваме по ясно.

Зодия - Риби

Планета -  Нептун

Чакри - Сърдечната Чакра,  Гърлената, Третото око и Коронна Чакра.

Елемент - Вода

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published