Амазонит

Амазонитът e камък на смелостта.  Името му идва от смелите жени  - Амазонките, жените воини. Има ярко зелен или син цвят, доста често с перлен блясък. Може да бъде с тюркоазен цвят, но се среща още и с жълти, бели или сиви части. Амазонитът е бил широко използван още от древните египтяни.

Този камък носи хармонични и щастливи семейни отношения.

Амазонитът е камък за здраве и възстановяване на жизнената енергия. Намалява негативните модели на поведение. Увеличава самооценката  и увереността.  Успокоява мозъка и нервната система. Помага за усилване на интуицията и способността за правилна преценка и обработване на информация. Повишава комуникативните способности. Амазонитът разгръща нашата креативност, способността да изразяваме себе си. Стимулира артистичните способности, творчеството и силите на ясновидството в своя носител. Ако се постави на работното ни място ще подобри ефективността на труда и бизнеса ни.

Поставен до мястото, където спим ни носи спокоен сън през ноща и ни помага да разтълкуваме символиката на сънищата.

Прекрасен камък за медитация и яснота за решавне на проблеми. Медитацията с него носи усещане за дълбока хармония и връзка с всичко около нас.

Той носи вдъхновение. Амазонитът е камък на истината. Помага ни да се доверим на истинноста на виденията, и  интуитивните видения, които изплуват, докато работим с кристала.

Амазонитът пречиства сърдечната и гърлената чакра. Стимулира художествено-творческата страна на своя притежател. Помага да се преодолеят нечисти намерения, алчност и егоизъм, като едновременно с това ги замени с толерантност и търпение.

Успокоява всички чакри, но най вече пречиства сърдечния център и чакрата на гърлото.

Планетата -Уран

Месец - Декември.

Зодии -  Водолей и Дева.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published