Аквамарин

Аквамаринът е камък на смелостта. Неговите успокояваящи енергии намаляват стреса и успокояват ума. Той хармонизира заобикалящата го среда и предпазва от замърсители. В древни времена се е смятало, че противодейства на силите на тъмнината и осигурява благосклонност от духовете на светлината. Този камък има ясен светло син или синьо-зелен цвят . Красив нежен бисер наподобяващ морето, както с името си, така и с цвета си. Носено е от моряците като талисман срещу удавяне.

Аквамаринът е камък на водния елемент, мощен за пречистване на емоционалното тяло и подпомагане на комуникацията. Неговата нежна енергия извежда емоционални модели на повърхността и помага да се разбере причината за задържане на стари мисли или модели, които ограничават движението напред. Той също така идентифицира къде егото кара човек да реагира прекалено остро, да поеме ролята на жертва/насилник, да манипулира другите или да влиза в позицията на мъченик.

Аквамаринът помага за балансиране на прекомерния гняв, страх и изчиства минали емоционални, физически или вербални блокажи.

Аквамаринът е полезен за по-лесно преминаване през преход на промяна, неговата очистваща енергия премахва съпротивата и помага на човек да преодолее страха от неизвестното. Помага за изцеление на чакрите,  за освобождаването не само на емоционалния товар, но и за изчистването на предмети.

Аквамаринът е може би най-силният камък за изчистване и активиране на гърлената чакра. Стимулира енергията от сърцето към гърлото, позволявайки да се изрази най-дълбоката сърдечна истина.

Аквамаринът е камък на овластяване, както за мъже, така и за жени. Помага за осъзнаването, че не всяка власт идва от мощта. Придава на жените смелост да изразят вътрешното си знание и подобрява интуитивните им способности. Спомага да се разсее  емоционалното напрежение и трудностите, които мъжете понякога изпитват при изразяване на чувствата си.

Чакра - Гърлена

Планети - Нептун и Уран

Зодии - Водолей, Риби, Рак , Скорпион

Елементи - Вода и Въздух

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published